Cum devii voluntar?

Asociatia are trei grupe de voluntari. O grupa pentru clasele 0-4, una pentru 5-8 si alta pentru voluntarii cu acte ce au implinit 15 ani. Fiecare grupa are programe specifice, adaptate varstei voluntarilor. De fiecare grupa se ocupa doi coordonatori de proiecte, ce prezinta copiilor si parintilor proiectele la care pot participa. Proiectele sunt anuntate atat pe pagina noastra web cat si pe Facebook.

Cum devin voluntar super-erou?

Cei mici ce nu au implinit 15 ani, nu numai ca sunt voluntari, dar sunt si super-eroi. Este necesar sa fie insotiti la diversele proiecte de adulti sau cadrele didactice. Pentru a vedea daca exista locuri disponibile pentru aptitudinile copilului, va rugam sa ne contactati coordonatorii prin email, Facebook sau telefonic.

Beneficii

Pentru cei mici oferim diplome de participare sau alte recompense in functie de programele la care participa. In plus o sa pastram istoricul activitatilor pentru a fi notat in certificatul de voluntar dupa ce implinesc 15 ani.

Cand o sa implineasca 15 ani, la finalul stagiului de voluntariat primesc:

  • o diploma de participare
  • un certificat legal ce o sa aiba anexat un raport de activitate in care o sa se reflecte experienta profesionala dobandita.
  • o scrisoare de recomandare din partea asociatiei pentru activitatea principala pe care v-ati axat

Este foarte important de subliniat ca pe langa faptul ca pot scrie in CV pe viitor ca au fost voluntari pentru un plus de incredere si seriozitate, experienta profesionala a acestui certificat este recunoscuta legal la angajare. De exemplu daca au participat la editarea site-ului asociatiei si doresc sa se angajeze in viitor ca operator calculator, deja o sa aiba experienta si o pot dovedi legal cu acte.

Alte beneficii

Voluntariatul nu inseamna recompense financiare ci este o cale prin care poti sa iti pui ideile in practica si sa schimbi ceva in societate. Totusi exista si beneficii ca urmare a activitatilor de voluntariat:

  • networking – ai sansa sa cunosti alti tineri ce iti impartasesc ideile si cu care in general legi relatii stranse de prietenie de durata.
  • team-building – o sa lucrezi in echipa, o sa inveti sa asculti parerile altora, o sa iti poti aduce ideile geniale si sa le pui in practica in echipa.
  • maturitate – in general programele de voluntariat ajuta la maturizarea copiilor, responsabilitate, curaj, seriozitate, respect, socializare.
  • reputatie – a fi voluntar creste automat prestigiul si schimba modul in care te priveste societatea. Proiectele noastre mai mari apar in presa si social-media.
  • satisfactie profesionala – poti vedea ca ai fost parte dintr-o echipa ce a facut un lucru extraordinar
  • cookies – da, uneori neoficial exista si astfel de recompense. Ca sunt prajituri facute de alta echipa de voluntari, o excursie sau chiar premii reale

Iulia Zavoianu

Coordonator clasele 0-4
lilianaiulia.zavoianu@yahoo.com

Dico Emil

Coordonator voluntari
emil@abonet.ro

Statutul asociatiei

Date contact

Email: info@apcnng.org
Telefon: 0722673261
Facebook: http://fb.me/APCNNG
Registrul National ONG: 16619/A/2011

Date facturare:
Asociatia parintilor elevilor din Colegiul National ”Nicolae Grigorescu”
Calea Doftanei nr. 4
Oras Campina
Cod postal 105600
Judetul Prahova

Cod Fiscal 28069559
Cont RO11BRMA0999100044230153
Banca Romaneasca