Ce face un voluntar?

Pentru grupa de super-eroi (7-14 ani)

Pentru cei mici din clasele 1-4 avem programe atat pe partea educationala in colegiu cat si in afara colegiului, cum ar fi vizite la diverse expozitii sau obiective, arta, istorie. Desigur avem si programe cu impact emotional gen transmiterea de mesaje prin desene pe asfalt, protectia mediului, lucru in echipa etc. In general programele sunt de scurta durata, maxim 20-30 de minute .

Pentru clasele 5-8

Pentru cei din clasele 5-9 avem programe putin mai serioase decat pentru cei din clasele 1-4. Desigur pe langa programele educationale, munca in echipa, protectia mediului, o sa incercam sa gasim valorile personale pe care fiecare voluntar le are si sa il ajutam sa invete sa le foloseasca in echipa. De exemplu daca stie sa cante la chitara, daca are valori de lider, daca are inclinatii artistice sau alte aptitudini, o sa incercam sa adaptam programele astfel incat fiecare voluntar sa isi aiba un loc in echipa.

Pentru voluntari (cei peste 15 ani)

Pentru voluntarii care au implinit 15 ani, avem programe serioase de voluntariat. De exemplu unii au grija de acest site si de continutul lui, altii pot fi implicati in activitati de lucru cu cei mai mici, campanii de donatii, campanii ecologice, campanii de awareness, campanii cu impact emotional.

Exemple de programe de voluntariat

Exemplele de mai jos sunt orientative. Pentru fiecare program o sa avem un proiect detaliat, ce va fi explicat tuturor voluntarilor. Participarea la aceste proiecte nu este strict 100% obligatorie, dar dorim o participare cat mai mare:

  • programe artistice – in care voluntarii isi pot folosi talentul artistic pentru a realiza diferite idei, de exemplu icoane pe sticla, picturi, etc. Ulterior realizarile o sa fie donate catre spitale, centre de plasament, sau valorificate pentru a sustine alte proiecte.
  • programe de sustinere a persoanelor sarace – campanii de donatii, inmanarea donatiilor
  • protectia mediului – mini-activitati de ecologizare sau de tragere a unui semnal de alarma in anumite cazuri
  • programe educationale si mentorat – in care voluntarii ii pot ajuta pe cei mici, sa petreaca timp cu ei, sa invete sa lucreze cu copiii
  • schimb de experienta cu alte ONG-uri, elevi, workshop-uri si prezentari
  • activitati cu caracter continuu – de exemplu sa mentina acest site cu date/informatii la zi, sa ajute cadrele didactice sau membrii asociatiei la diferite activitati
  • nu in ultimul rand, fiecare voluntar va putea sa isi dezvolte propriile idei/proiecte si va primi sprijin in limitele in care sunt realizabile

Toate programele noastre nu sunt anti-politice, anti-religioase, anti-sociale, rasiste
Programele sunt revizuite de catre consiliul director si sunt publice pentru toti parintii

Iulia Zavoianu

Coordonator clasele 0-4
lilianaiulia.zavoianu@yahoo.com

Anca Hutu

Coordonator clasele 5-8
anca.hutu@gmail.com

Dico Emil

Coordonator voluntari
emil@abonet.ro

Statutul asociatiei

Date contact

Email: info@apcnng.org
Telefon: 0722673261
Facebook: http://fb.me/APCNNG
Registrul National ONG: 16619/A/2011

Date facturare:
Asociatia parintilor elevilor din Colegiul National ”Nicolae Grigorescu”
Calea Doftanei nr. 4
Oras Campina
Cod postal 105600
Judetul Prahova

Cod Fiscal 28069559
Cont RO11BRMA0999100044230153
Banca Romaneasca