Cum devii voluntar?

Asociatia are trei grupe de voluntari. O grupa de super-eroi pentru clasele 0-4, una pentru 5-8 si alta pentru cei ce au implinit 15 ani. Ultima grupa a celor ce au implinit 15 ani cuprinde voluntarii reali legal/cu acte. Fiecare grupa are programe specifice, adaptate varstei voluntarilor. De fiecare grupa se ocupa doi coordonatori de proiecte, ce prezinta copiilor si parintilor proiectele la care pot participa. Proiectele sunt anuntate atat pe pagina noastra web cat si pe Facebook.

Cum devin voluntar?

Pentru cei ce au implinit 15 ani, se face un contract de voluntar intre asociatie si copil. Contractul il aveti in dreapta paginii. Inainte de a completa contractul va rugam sa ne contactati prin email, facebook, etc pentru a verifica daca exista locuri disponibile.

Beneficii

Pentru cei ce au implinit 15 ani, la finalul stagiului de voluntariat o sa primiti:

 • o diploma de participare
 • un certificat legal ce o sa aiba anexat un raport de activitate in care o sa se reflecte experienta profesionala dobandita.
 • o scrisoare de recomandare din partea asociatiei pentru activitatea principala pe care v-ati axat

Este foarte important de subliniat ca pe langa faptul ca puteti scrie in CV pe viitor ca ati fost voluntari pentru un plus de incredere si seriozitate, experienta profesionala a acestui certificat este recunoscuta legal la angajare. De exemplu daca ati participat la editarea site-ului asociatiei si doriti sa va angajati in viitor ca operator calculator, deja o sa aveti experienta si o puteti dovedi.

Alte beneficii

Voluntariatul nu inseamna recompense financiare ci este o cale prin care poti sa iti pui ideile in practica si sa schimbi ceva in societate. Totusi exista si beneficii ca urmare a activitatilor de voluntariat:

 • networking – ai sansa sa cunosti alti tineri ce iti impartasesc ideile si cu care in general legi relatii stranse de prietenie de durata.
 • training – in general educatia non-formala este platita, dar voluntarii pot participa la programe de pregatire in cadrul unor proiecte.
 • team-building – o sa lucrezi in echipa, o sa inveti sa asculti parerile altora, o sa iti poti aduce ideile geniale si sa le pui in practica in echipa.
 • maturitate – in general programele de voluntariat ajuta la maturizarea copiilor, responsabilitate, curaj, seriozitate, respect, socializare.
 • reputatie – a fi voluntar creste automat prestigiul si schimba modul in care te priveste societatea. Proiectele noastre mai mari apar in presa si social-media.
 • satisfactie profesionala – poti vedea ca ai fost parte dintr-o echipa ce a facut un lucru extraordinar
 • cookies – da, uneori neoficial exista si astfel de recompense. Ca sunt prajituri facute de alta echipa de voluntari, o excursie sau chiar premii reale

Cerinte

Pentru a asigura o buna desfasurare a proiectelor fiecare voluntar trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

 • sa poata participa la programe in timpul liber (deci acord din partea parintilor ca pot pleca de acasa si posibilitatea de a fi independent)
 • sa aiba un telefon personal unde poate fi contactat
 • access la Facebook si chat pentru comunicare in echipa
 • respect si bun simt fata de coordonatori si restul echipei de voluntari
 • seriozitate prin prezenta/activitate in proiectele in care se inscrie

Contract voluntariat

DOWNLOAD

Regulament intern

DOWNLOAD

Anca Hutu

Coordonator voluntari
anca.hutu@gmail.com

Dico Emil

Coordonator voluntari
emil@abonet.ro

Statutul asociatiei

Date contact

Email: info@apcnng.org
Telefon: 0722673261
Facebook: http://fb.me/APCNNG
Registrul National ONG: 16619/A/2011

Date facturare:
Asociatia parintilor elevilor din Colegiul National ”Nicolae Grigorescu”
Calea Doftanei nr. 4
Oras Campina
Cod postal 105600
Judetul Prahova

Cod Fiscal 28069559
Cont RO11BRMA0999100044230153
Banca Romaneasca